Nuorisotoiminta

Nuorisotoiminta

 

Kevään 2024 vuorot alkavat sunnuntaina 21.1.2024 klo. 19.00 Kirkkonummen uimahallilla. (18:30 sisäänpääsy.) Muistattehan että jokaisella tulee olla oma sarjakortti uimahallille.

Nuorisotoiminnallamme on jo pitkä historia, se sai alkunsa, kun NORPPA-koulu perustettiin vuonna 1988

KUUTIT (ei toimintaa tällä kaudella)
Kuuttitoiminta on perhesukellustoimintaa 3-6 –vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.
Toiminnassa tutustutaan vesiturvallisuuteen koulutettujen kuuttiohjaajien johdolla. Tavoitteena on, että lapsi saa vedestä itselleen mukavan ja turvallisen kaverin. Näin lapsi tuntee ja tietää mitä voi tehdä vedessä. Toiminta rakentuu leikin ja seikkailun maailmaan, jossa tutustutaan perus-sukellusvälineisiin (maski, snorkkeli ja räpylät) sekä opitaan sukeltamista ja uintia. Kuuttitoiminta mahdollistaa perheen yhteisen harrastamisen vesielementin parissa.
Lisätietoa tästä >


NORPAT
Norppatoiminnassa harjoitellaan uinnin ohella perusvälineiden käyttöä sekä snorkkelisukellusta eri muodoissa. Snorkkelisukellusharjoituksissa harjoitellaan leikin ohella sukelluksessa tarvittavia tekniikoita, kuten paineen tasaaminen, maskin tyhjentäminen, perusvälineiden pukeminen pinnalla ja pohjassa ja pelastautuminen. Keväällä nuorisonorpille järjestetään mahdollisuus suorittaa norppien taitorata ja hyväksytysti radan suorittaneet saavat Sukeltajaliiton Norppasukeltaja-snorkkelisukeltajakortin.
Lisätietoa tästä >

NorpatVuosittain pyritään järjestämään norppaleiri, jossa kauden aikana opittuja asioita pääsee kokeilemaan luonnon olosuhteissa mukavan yhdessäolon merkeissä.

Norppatoiminta on jaettu kolmeen eri ryhmään:

Pikkunorpat ovat 7-9 vuotiaita lapsia, jotka ohjaajan opastuksella ja erilaisten vesipelien ja leikkien ohessa harjoittelevat uintia ja perusvälineiden käyttöä. Pikkunorpat suorittavat norpantaitoradan. Osallistujille uimataito on välttämätön. Pikkunorpat ovat altaassa pääsääntöisesti ohjaajan kanssa mutta tarvittaessa voi vanhempi olla lähistöllä.

Norpat ovat 9-12 lapsia. Tarkoitus on, että norpat kehittyvät taidollisesti ja saavat omalle kehitystasolleen soveltuvia haasteita ja oppivat tuntemaan eri vesiurheilulajeja. Kauden ohjelma sisältää eri teemoja, joissa tutustutaan sukelluksen eri lajeihin. Ohjaajina toimivat lajin hyvin tuntevat kokeneet asiantuntijat. Kauden lopussa norpille pyritään järjestämään mahdollisuus introsukellukseen sukelluslaitteilla.

Junior Seals ovat 12-15 vuotiaita lapsia ja nuoria. Nuorisonorppiin siirtyminen edellyttää hyvää uimataitoa sekä perusvälineiden hallintaa. Tavoitteena on kehittää taitoja ja syventää snorkkelisukelluksen lajituntemusta. Junior Seals -harjoituksissa tutustutaan eri vesiurheilulajeihin ja niissä vaadittaviin taitoihin. Kauden ohjelma sisältää eri teemoja, joissa tutustutaan sukelluksen eri lajeihin esim. sukelluskalastukseen, suunnistukseen, ym. joiden ohjaajina toimivat kokeneet asiantuntijat. Kauden lopussa Junior Sealseille pyritään järjestämään mahdollisuus introsukellukseen sukelluslaitteilla.

Kuutti- ja norpparyhmät harjoittelevat sunnuntaisin Kirkkonummen uimahallilla klo 19.00-20.30.
Kausi sisältää n.10 ohjattua harjoituskertaa niin syksyllä ja keväällä (Riippuen kalenterivuoden juhlapyhistä sekä uimahallivuoroista.)

Calypso ry:n norppajäsenmaksu (7-15 vuotiaat) 64€/vuosi. Jäsenmaksua ei peritä alle seitsemän vuotiailta.

Tämän lisäksi on jokaisen uimarin maksettava normaali uimahallimaksu.
Koska lipunmyynti ei ole vuoromme aikana auki, on helpointa hankkia etukäteen uimahallin sarjakortti.
Katso hinnat ja aukioloajat www.kirkkonummi.fi/uimahalli

Ilmoittautuminen norppatoimintaan.
Lisätietoa nuorisotoiminta@calypso-ry.fi
Seuraa meitä:  (Facebook)

Ilmoittautumalla toimintaan sitoudut myös yhteisiin pelisääntöihimme jotka näet tästä

Kuutti- ja norppatoiminnan ohjaajat ovat ensiaputaitoisia kouluttajia.