Sukellusseura Calypso ry

Sukellusseura Calypso ry on perustettu maaliskuussa  1972 silloisten merivoimien sukelluskouluttajien toimesta Porkkalan Meripelastusyhdistyksen"sammakkomiesjaokseksi" ja myöhemmin  vuonna 1987 se järjestäytyi itsenäiseksi urheilusukellusseuraksi, joka tekee yhteistyötä mm. Lohjan urheilusukeltajien ja valtakunnallisen Sukeltajaliiton kanssa.

Vuosien varrella seura on järjestänyt lukuisia laitesukelluksen perus- ja jatkokursseja. Vuonna 1988 aloitettu NORPPA-koulu on urheilusukeltajien toimintaa ja se on tarkoitettu lapsille.

Laitesukelluskoulutukset järjestetään Kirkkonummen uimahallissa.

Seuran jäseniä on toiminut asiantuntija- sekä luottamusjäseninä valtakunnallisella tasolla Sukeltajaliiton johtokunnassa ja eri valiokunnissa. Calypso on vuosittain aktiivisesti hankkinut sukellusluvat Puolustusvoimilta ja Merimuseolta merkittävimpiin hylkykohteisiin Uudenmaan lähimerialueelta.

Seura on yhteisöjäsenenä Suomen meriarkeologinen seura ry:ssä.

 

Sukella seurassamme!

Seuralla on oma vene,  RIB Valiant Pro 850 + Mercury 300 hv, jolla kesäkautena suoritetaan sukellusretkiä viikoittain Porkkalan merisatamasta.

Seuralla on 14 kpl aikuisten laitepaketteja vuokrattavana esim. kurssien ajaksi.

Seuralla on kaksi kompressoria sukelluspullojen täyttöä varten.Toinen kompressoreista on trailerilla siirrettävä malli, joten se on erinomainen leiriolosuhteissa. Seuralla on myös Nitrox Membrane -täyttöasema.
Lisätietoja kaasutäytöistä katso Seura -> Yhteystiedot

Calypso ry:n 50v juhla

Ahvenanmaan retki 2021

Sukelluskurssit

Laitesukelluskurssi

Laitesukelluskurssit järjestetään Kirkkonummen uimahallissa keväisin ja syksyisin. Kurssisisältöön kuuluu sekä allasharjoittelua laitteilla että teoriaopinnot e-oppimisympäristössä. Avovesiharjoitukset suoritetaan valvonnassa lähimerialueella rannasta ja veneestä.

Image

Kesäleiri

Video kesäleiriltä Katanpäästä ja Isokarilta.

Musiikki Juha Kokko
Kuvaus ja editointi Tommi Nukarinen

Sukelluskalastus on huippu-urheilulaji, jossa Calypso on vahvasti esillä. Seuramme tarjoaa korkeatasoista valmennusta sukelluskalastuksen harrastajille. Vapaasukellus- ja turvallisuuskoulutus tulee kuulumaan koulutukseen oleellisena osana. Jaoksen jäsenet osallistuvat sukelluskalastustapahtumiin pitkin kesää. Liiton kilpailuohjelmassa on seitsemästä kahdeksaan kotimaista kilpailua, sekä maajoukkueelle PM- sekä EM- tai MM-kilpailut.

Uusien avointen kurssien teoriajaksot järjestetään verkko-opintoina Sukeltajaliiton e-oppimisympäristössä. Kurssimääriä pyritään lisäämään tulevalla kaudella.

Tarkoituksena on järjestää myös EFR- ensiapukurssi ja mahdollisesti Rescue diver kurssi tulevan toimintakauden aikana. P2 ja P3 kursseja järjestetään kysynnän mukaan, kuitenkin niin, että enimmäisosallistujamäärä on 6 henkilöä.

Tekniikkasukellus on yksi nopeimmin kehittyviä sukelluksen alalajeja tällä hetkellä. Vain tekniikkasukelluksen menetelmillä voidaan tehdä turvallisesti yli 40 metrin sukelluksia. Luola -ja syvät hylkysukellukset vaativat aina tekniikkasukelluksen taitoja. Henkilöt, jotka haluavat tutustua koskemattomiin hylkyihin joutuvat tänä päivänä tekemään syviä sukelluksia.